Image

Povestea TERRA


1978 - 1982
image

Povestea TERRA incepe in Romania la sfirsitul anilor '70, in Galati. In poza de la dreapta, Cornel Iftode (chitara, voce) ii coopteaza pe Ciprian Postolache (bass, voce), Marius Dumitrescu (clape, voce) si Ovidiu Bulgaru (tobe). Fara instrumente sau fonduri disponibile cei patru tineri entuziasti viseaza si planuiesc viitoarea formatie. In 1982 grupul intitulat TERRA incepe sa activeze la Clubul Tineretului din Galati.


1982 - 1988
image

TERRA se afirma ca un grup cu mari posibilitati evoluind cu succes in spectacole si evenimente muzicale in orasul de la Dunare. In 1984 Mitel Bratoveanu (la tobe in poza), devine membru al formatiei aducind un plus de profesionalism si inspiratie. Se stabilesc colaborari cu muzicieni din Bucuresti.


1988 - 1991
image

Cu George Toncu la clape, in fata noilor posibilitati oferite de tehnologia instrumentelor muzicale, grupul renunta la tobosar uman in favoarea unui tobosar computerizat. In perioada urmatoare Trioul TERRA si-a imbunatatit substantial calitatea sunetului si a prestatiei muzicale.


1991 - 1993
image

Dupa ce Ciprian Postolache si George Toncu hotarasc sa-si continue carierele muzicale pe cont propriu, Marius Dumitrescu se reintoarce in grup (dreapta in poza), insotit de data aceasta de Vicentiu Dumitrescu la clape si voce (stinga in poza) si solista vocala Corina Dogaru, o voce redutabila si o prezenta scenica dinamica. Ea va ramine cu grupul pina in 1993. Trioul Cornel, Marius si Vicentiu mentin formatia TERRA pina in prezent.


1992 - 1995
image

In "noua-veche" formula, TRIO-ul se concentreaza in imbogatirea repertoriului, slefuirea imaginii si promovarea mai intensa a grupului. TERRA apare pe scena Festivalului de la Mamaia, in diverse spectacole, programe radio-TV, colaborind cu nume ale muzicii pop romanesti ca Adrian Daminescu, Silvia Dumitrescu, Carmen Trandafir, Mona Rosoga, Dan Creimerman, Dana Bartzer, Marcel Pavel si multi altii.


Canada  1995
image

TERRA vine in contact cu Canada alaturi de solistul Cornel Gutui si alti artisti intr-o serie de aparitii pentru publicul romanesc de aici.  Dupa 1996, desi fragmentat temporar in procesul de emigratie In Canada, grupul isi pastreaza spiritul intact iar activitatea membrilor TERRA se integreaza in viata culturala a comunitatii romanesti din GTA.


2005 - Prezent
image

De la reunire in 2005 in Toronto, TERRA continua pina in prezent sa incinte publicul romanesc cu fiecare aparitie in evenimente social culturale comunitare - numeroase evenimente la Campul Romanesc din Hamilton, Festivaluri Romanesti si multiculturale - cit si petreceri private.